maandag, 17. december 2012 - 13:17

Man gearresteerd na dreigen opblazen woning

Breda

In Breda heeft een bewoner maandagochtend gedreigd een woning op te blazen.

De politie heeft maandagmiddag rond 12.35 uur in een kantoor op het Mgr. Nolensplein de 41-jarige Bredanaar aangehouden die gedreigd zou hebben zijn woning aan de Roggeveenstraat op te blazen.

Huuropzegging
De verdachte, een bekende van de politie, had een brief van de woningbouwcoöperatie kennelijk zo geïnterpreteerd dat hij uitgezet zou worden.

In de brief werd hij echter opgeroepen om voor 12.00 uur vandaag een huuropzegging te tekenen. De coöperatie wilde hem de huur opzeggen omdat er veel klachten van omwonenden waren en er sprake zou zijn van langdurige sociale overlast.

Gasfles
Een buurtbewoner had gezien dat de verdachte een gasfles mee de woning had ingenomen. Verder had hij tegen een door de politie gehoorde getuige gezegd dat hij de boel op zou blazen en dat hij het nieuwe jaar echt knallend in zou gaan.

De verdachte bleek echter niet in zijn woning te zijn. Hij werd aangehouden in een kantoor op het Mgr. Nolensplein. Volgens de coöperatie heeft de 41-jarige man kort voor zijn arrestatie zijn huuropzegging getekend en de huissleutels ingeleverd.

Opschaling
Vanwege de geuite bedreiging en de veiligheid in deze buurt werd een GRIP 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) afgekondigd. Ter plaatse werd een Commando Plaats Incident ingericht, waar brandweer, politie en GHOR in plaats namen.
Ontruimd
Uit voorzorg werden circa acht woningen ontruimd. Brandweerlieden hebben vervolgens metingen verricht in het pand. Daarbij werden geen verhoogde gasconcentraties gemeten. Wel werd inderdaad in de hal een gesloten gasfles aangetroffen. Ook werd geconstateerd dat in het pand vernielingen waren aangericht. Naar aanleiding van het brandweeronderzoek werden de straat en alle woningen, inclusief het betrokken pand, weer vrijgegeven. De omwonenden werden door de wijkagent geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):