dinsdag, 3. april 2012 - 13:51

Man raakt echt geld aan politie kwijt na melding vals geld

Utrecht

De politie heeft maandag een verdachte aangehouden voor het betalen met vals geld. Hoewel het geld uiteindelijk echt bleek te zijn mocht hij het toch niet houden.

Omstreeks 14:00 uur kreeg de politie de melding dat er met vals geld betaald werd in een winkel aan de Euterpedreef. Een man had betaald met een briefje van 100 euro en maakte daarbij een zenuwachtige indruk. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte inmiddels weg. Getuigen hadden de verdachte achtervolgd en konden agenten de woning wijzen waar de verdachte naar binnen was gegaan. Toen agenten langs deze woning reden ging de voordeur een klein stukje open en direct weer dicht.

De agenten keerden vervolgens en reden terug naar het huis. Op dat moment kwamen er drie personen naar buiten, waaronder de verdachte. Deze pakte een fiets en ging er direct vandoor toen de agenten hem aanspraken. Na een korte achtervolging kon de verdachte aangehouden worden op de Anna van Saksendreef.

Inmiddels was duidelijk geworden dat het briefje van 100 wel degelijk echt was. De verdachte bleek op de vlucht te zijn geslagen omdat hij een groot bedrag aan boetes had openstaan. De verdachte, een 43-jarige Utrechter, mocht het bureau weer verlaten nadat hij 577,50 euro aan openstaande boetes had voldaan.
Provincie:
Tag(s):