woensdag, 8. februari 2012 - 20:58

Meisje (16) uit Veendam omgekomen door ongeval A7

Scheemda

Bij een eenzijdige aanrijding op de A7 (Duitse grens - Groningen) zijn woensdagmiddag vier inzittenden van een personenwagen gewond geraakt. Eén hiervan is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De politie is opzoek naar getuigen van dit ongeval.

Omstreeks 16.30 uur reed een 20-jarige man uit Groningen over de A7 in de richting van Groningen. Naast de bestuurder zaten er een 15-jarig meisje uit de gemeente Mentelwolde, een 16-jarig en een 17-jarig meisje uit Veendam in de personenwagen. Door nog onbekend oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail aan. Hierna sloeg het voertuig enkele malen over de kop en kwam in een naast de snelweg gelegen sloot tot stilstand.

Inzittenden gewond
Alle inzittenden raakten door de aanrijding gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De verwondingen van het 16-jarige meisje waren ernstig en zij overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen hiervan.

Onderzoek
De politie is na het ongeval een onderzoek gestart en hieruit bleek de 20-jarige bestuurder niet over een rijbewijs te beschikken. Ook is bij hem een bloedproef afgenomen om te kijken of hij onder invloed was.

Getuigen
Om de toedracht van de aanrijding te onderzoeken, is de politie opzoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op nummer 0900-8844 (lokaal tarief)
Provincie:
Tag(s):