donderdag, 7. juni 2012 - 14:23

Milieu Defensie: Hoe schadelijk is schaliegas?

Amsterdam

De winning van schaliegas komt in Nederland volgen Milieu Defensie razendsnel dichterbij. De eerste mogelijke proefboringen leidden twee jaar geleden al tot grote beroering in Boxtel. De gemeente stak er uiteindelijk een stokje voor. Maar gasbedrijven hebben nog veel meer winningsgebieden op het oog

Vanwege de enorme schade die het boren ('fracken') kan aanrichten, bestaat echter ook in de rest van ons land groot verzet tegen het winnen van schaliegas. Toch zien ook sommige politici er heil in om het uit te proberen. Hoe schadelijk is schaliegas? Milieudefensie gaat er over in debat op 12 juni vanaf 20:00 uur in De Balie in Amsterdam.

Schaliegas is de toekomst als de voorraad conventioneel gas bij Slochteren op is, zeggen de gasbedrijven en de overheid. Maar daarbij lijken zij volgens Milieu Defensie de schadelijke gevolgen van het 'fracken' buiten beschouwing te laten. Het gas moet met ingewikkelde technieken en chemische stoffen uit steenlagen worden geperst met grote risico's op aardbevingen en drinkwatervervuiling.
Provincie:
Tag(s):