woensdag, 5. september 2012 - 13:10 Update: 08-07-2014 0:47

Nederland in top 5 beste economieën van de wereld

Den Haag

Nederland stijgt dit jaar naar de vijfde plaats van meest concurrerende economieën. Dit blijkt woensdag uit de jaarlijkse ranglijst van het Global Competitiveness Report 2012-2013 die is opgesteld door het gezaghebbende World Economic Forum.

Uitstekend onderwijs
Nederland is op basis van innovatie- concurrentievermogen en gestegen van de zevende naar de vijfde plaats, achter Zwitserland, Singapore, Finland en Zweden. De hogere score is te danken dat aan het verbeterde innovatieklimaat, het uitstekende onderwijs, de vermindering van administratieve lasten en het grotere aantal patenten.

Topsectorenaanpak werkt
'De stijging laat zien dat de topsectorenaanpak werkt,' zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I). 'Nederland hoort thuis in de top-vijf. Dat lukt alleen als we niet achterover gaan zitten. Andere landen komen op. We moeten doorgaan met het versterken van de economie en blijven investeren in innovatie.'

Kennisintensieve producten en diensten
Buitenlandse bedrijven vestigen zich graag in Nederland vanwege de sterke samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoekers, de wereldklasse infrastructuur en de aanwezigheid van hoogwaardige toeleveranciers.

Nederland kan volgens het World Economic Forum met succes concurreren op de wereldmarkt met kennisintensieve producten en diensten. We scoren minder waar het gaat om het arbeidsrecht en ontslagrecht en de grootte van het begrotingstekort.
Categorie:
Tag(s):