vrijdag, 30. november 2012 - 11:09

Nederland onthoudt zich van stemming bij Palestijnse VN-gang

Den Haag

Tijdens de stemming in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) bij het besluit over ophoging van de status van de Palestijnen in de VN heeft Nederland zich onthouden. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

‘Nederland heeft geen principiële bezwaren tegen de status verhoging, maar een resolutie op dit moment compliceert de noodzakelijke hervatting van de onderhandelingen, gericht op een definitief Israëlisch-Palestijns vredesakkoord’, aldus Minister Timmermans.

Nederland steunt het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Het doel blijft een twee-staten oplossing, waarbij Israëlische en een Palestijnse staat in vrede en veiligheid naast elkaar bestaan.

Timmermans onderstreepte dat beide partijen moeten afzien van stappen die de twee-staten oplossing in gevaar brengen, waaronder het Israëlische nederzettingenbeleid.

Nederland blijft zich inzetten voor een duurzaam vredesakkoord. Nederland zal daarvoor de goede banden met zowel Israël als de Palestijnen benutten en nauw samenwerken met internationale partners, waaronder het Kwartet en de EU.
Provincie:
Tag(s):