maandag, 29. oktober 2012 - 10:30

Negen gewonden bij aanrijding A7

Terwispel

De politie heeft zondagavond rond 20.25 uur op de A7 tussen Beetsterzwaag,ter hoogte van de afslag Gorredijk, een ernstige aanrijding afgehandeld. Hierbij raakten zeven personen licht gewond en twee personen zwaar gewond.

De gewonden komen onder andere uit Amsterdam, Beverwijk, Deventer en Oldehove.

De bestuurder van een vrachtwagen voelde tijdens het afslaan in de richting van Tijnje dat iets achter tegen zijn vrachtwagen botste. In de buitenspiegel zag hij dat de bestuurder van een personenauto tegen de achterzijde van de vrachtwagen was gebotst. De chauffeur van de vrachtwagen besloot de wagen uit te laten rollen. Door de aanrijding kwam de personenauto dwars op de A7 staan. Vervolgens botsten vier auto's tegen de auto aan die door de aanrijding dwars op de weg was komen te staan. Enkele slachtoffers raakten door de aanrijding in hun auto bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd.

Door de aanrijding ontstond een behoorlijk ravage waardoor de weg tot 00.30 uur voor alle verkeer werd afgesloten. Inzittenden van een toevallig passerende lijndienstbus, verleenden direct eerste hulp aan de slachtoffers totdat de opgeroepen ambulances en brandweer ter plaatse arriveerden. De bus werd tijdens de afhandeling van het ongeval gebruikt als opvangplek voor de gewonden. Alle negen gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Nij-Smellinghe

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):