woensdag, 17. oktober 2012 - 16:57 Update: 08-07-2014 0:29

Nieuwe Opel Cascada: atletische en elegante cabriolet

Breda

Keer terug naar de meest intense ervaringen die in een auto te beleven zijn, al rijdend op kruissnelheid met de warme zon op de huid. Dat is een typische Cascada-ervaring.

De Cascada is de nieuwe all season cabriolet van Opel, die begin 2013 wordt gelanceerd. Het is een eersteklas vierzitter met een langwerpig silhouet en een softtop van topkwaliteit.

Deze middenklasse cabriolet zal deel gaan uitmaken van de top van het Opel-gamma, dankzij zijn afmetingen (4.697 mm lang en 1.840 mm breed (zonder spiegels)), zijn grote allure en zijn luxueuze technologieën en opties.

Na verschillende generaties compacte Kadett- en Astra-cabriolets pakt Opel de draad van een oudere traditie weer op, namelijk die van de prestigieuze en minder gebruikelijke middenklasse vierzitscabrio’s met softtop uit de jaren vijftig en zestig — denk maar aan de Kapitän en de Rekord — maar dan in een opgefriste versie en met de modernste technologieën.

De Cascada bezorgt zijn bestuurder een dynamische rijervaring dankzij de superstijve carrosserie, de HiPerStrut-voorwielophanging en het adaptieve FlexRide-dempingsysteem. Zowel de bestuurder als de passagiers genieten van het openluchtgevoel met het premium stoffen dak dat met één druk op de knop in 17 seconden open kan bij een rijsnelheid tot 50 km/u.

De elektrische gordelaanreikers, het exclusieve nappa-leer, de geventileerde, ergonomische stoelen en de onzichtbare maar waakzame veiligheidssystemen maken het de bestuurder en inzittende gemakkelijker en veiliger.

Thomas Sedran, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Bestuur van Opel: “Het middenklasse cabriosegment bestaat uitsluitend uit zeer prijzige auto’s van fabrikanten uit de hoogste klasse. Met de Cascada biedt Opel alle typische kenmerken en de hoogstaande kwaliteit van een middenklasse cabriolet, maar tegen een betaalbare prijs. De Cascada is de meest recente nieuwkomer in het productoffensief van Opel: in 2012 en 2013 verbeteren we ons gamma en betreden we volslagen nieuwe segmenten, met de elektrische Ampera, de compacte SUV Mokka, de modieuze en stedelijke ADAM en nu deze middenklasse cabriolet.”
Categorie:
Tag(s):