donderdag, 21. juni 2012 - 13:03

Noodweer in zuidwesten van Nederland

De Bilt

Het KNMI heeft een waarschuwing uitgegeven voor het weer dat straks in ons land wordt verwacht. De ANWB zegt dat de avondspits hier vermoedelijk geen last van gaat krijgen. Het buienfront zal Nederland pas aan het begin van de avond bereiken.

In het begin van de avond worden in het zuidwesten van het land stevige buien met onweer, mogelijk ook hagel en zware windstoten van 80-100 km/uur verwacht. In de loop van de avond trekken de buien van het zuidwesten uit over het land, er kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen.

NS en ProRail zeggen klaar te zijn voor het noodweer wat de komende middag over het land zal razen. Met de inzet van diesellocomotieven en extra personeel hoopt men bij calamiteiten snel in te kunnen grijpen.

De locomotieven zullen met het slechte weer meerijden zodat ingeval van stroomuitval de gestrande treinen weg te kunnen slepen. Het extra ingezette personeel om beschadigde installaties of bovenleidingen te repareren hebben extra reserve onderdelen bij zich.

NS en ProRail waarschuwen reizigers wel om rekening te houden met vertragingen tijdens en na het overtrekkende noodweer. Ondanks de extra inzet kan het gebeuren dat het treinverkeer ontregeld raakt.
Provincie:
Tag(s):