donderdag, 27. september 2012 - 14:34

OM eist in hoger beroep 25 jaar celstraf voor moord op zwager

Amsterdam

De advocaat-generaal (OM) heeft vandaag in hoger beroep 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen verdachte Yasar U. die op 2 juli 2010 in Amsterdam-West een aantal familieleden neerschoot.

Zijn zwager werd dodelijk geraakt, zijn vrouw en zijn neef, de zoon van de man die om het leven kwam, raakten gewond. Ook richtte hij zijn wapen op zijn zus. Een paar maanden eerder, op 30 maart, zou hij ook al hebben geprobeerd een andere neef om het leven te brengen. Een familieruzie zou aan de schietpartij zijn voorafgegaan.

U. zou die bewuste avond zijn familieleden hebben opgewacht in de buurt van hun woning. Hij heeft in de visie van het OM eerst op zijn vrouw geschoten die in haar been werd geraakt. Daarna ging hij achter zijn neef aan en schoot hem in zijn voet, nek en rug. Vervolgens mishandelde hij zijn zwager door hem meerdere keren met het vuurwapen op zijn hoofd te slaan. Toen de zwager de kans kreeg om te vluchten schoot verdachte hem twee keer in het hoofd. Hierna richtte hij zijn vuurwapen nog op zijn zus.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 22 jaar cel na een eis van de officier van justitie van 30 jaar cel. Het OM en de verdachte stelden hoger beroep in tegen dit vonnis. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de vrijspraak van de poging moord op de neef die hij in de voet, nek en rug schoot op 2 juli 2010 en het incident op 30 maart 2010. Ook richt het hoger beroep zich tegen de hoogte van de opgelegde straf.

Uitspraak over twee weken.
Provincie:
Tag(s):