dinsdag, 9. oktober 2012 - 17:51

Peuterspeelzaal Dolfijn mag weer open

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum heeft besloten dat peuterspeelzaal Dolfijn in Oosterbeek weer open mag. Eind september heeft het college een tijdelijk exploitatieverbod opgelegd omdat de toezichthouder van de GGD tijdens de inspectie een aantal ernstige overtredingen en grensoverschrijdend gedrag had geconstateerd.

De gemeente sloot Dolfijn anderhalve week geleden met onmiddellijke ingang, toen bij een inspectie werd vastgesteld dat de directrice van de peuterspeelzaal een kind op een stoeltje had vastgebonden, omdat het kind niet rustig was.

De directrice heeft in een ouderbijeenkomst haar excuses aangeboden voor het voorval. Volgens haar ging het om een pleeg-kleinkind van haarzelf en was het allemaal niet serieus bedoeld. Desondanks heeft ze beloofd nooit meer zoiets te doen.

Volgens de GGD was er ook het nodige mis met de organisatie van de speelzaal. De directie moet dat voor 1 december herstellen, anders zal de gemeente 'verder handhavend' optreden, aldus een woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):