zondag, 4. november 2012 - 14:32

Pitbull in beslag genomen na bijten 8-jarig jongetje

Tilburg

De politie heeft zaterdag een 11-maanden oude American Pitbull Terriër in beslag genomen. 'Dat gebeurde nadat een 8-jarige jongetje zaterdagavond door de hond in zijn been en achter zijn oor gebeten was', meldt de politie zondag.

Uitlaatplaats
De eigenaar liet zaterdagavond rond 18.45 uur in de Sibeliusstraat zijn hond uit op een uitlaatveld aan het Vlashofplein. Er is op deze uitlaatplaats een afgesloten ren, waar honden kunnen loslopen.

De man was in gezelschap van zijn stiefdochter en een 8-jarige buurjongen. De kinderen waren buiten de ren aan het spelen bij nabijgelegen speeltoestellen. De hond bevond zich in de hondenren.

In een onbewaakt moment sprong de Pitbull over de omheining van de ren heen en viel het 8-jarige buurjongetje aan. Het kind werd eerst in zijn been gebeten, waardoor hij viel. Daarna liep de jongen een flinke bijtwond op achter zijn oor. Het slachtoffer ging per ambulance naar het ziekenhuis.

In beslagname
In goed overleg met de eigenaar is de Pitbull door de politie in beslag genomen. De 50-jarige man uit Arnhem was erg ontdaan van de gebeurtenissen.

Agressietest
De hond zal een zogenaamde agressietest moeten ondergaan. Op basis van de uitslag van de test beslist de officier van justitie wat er met de hond gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):