vrijdag, 7. december 2012 - 11:34

Politie houdt vierde verdachte aan mishandeling grensrechter

Almere

In het onderzoek naar de mishandeling van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen is donderdagavond een vierde verdachte aangehouden. ‘Het gaat om een 16-jarige Amsterdammer’, meldt de politie vrijdag.

De 41-jarige grensrechter raakte zondag 2 december door geweld ernstig gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis. Die zondagmiddag, na een voetbalwedstrijd, schopten en sloegen een aantal spelers van de tegenpartij de grensrechter.

De grensrechter werd enige tijd later onwel. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij overleed. De politie startte direct een onderzoek en hield maandagochtend drie jongens van 15 en 16 jaar uit Amsterdam aan.

'Dit trio werd op donderdag 6 december voorgeleid aan de rechter-commissaris', aldus de politie.

Getuigen gezocht
Twintig rechercheurs onderzoeken de zaak en hebben inmiddels enkele tientallen getuigen gehoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Getuigen die foto’s of filmbeelden van het incident hebben, die nog niet zijn overhandigd aan de politie, worden verzocht deze aan de politie te geven.

Zondag Stille tocht Almere
Op zondag 9 december vindt in Almere een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen. ‘De familie wil heel graag deze stille tocht alleen met alle voetbalverenigingen uit Almere en een aantal genodigden laten plaats vinden, en hoopt dat iedereen deze wens zal respecteren’, meldt de gemeente Almere vrijdag.

’De familie laat weten enorm geroerd te zijn door de overweldigende belangstelling en steunbetuigingen uit binnen- en buitenland en voelen zich hierdoor enorm gesteund. Met deze stille tocht wil de familie stil staan bij het overlijden van Richard en een sterk en krachtig signaal afgeven dat er zonder respect geen voetbal kan zijn’, aldus de gemeente.

Uitvaartplechtigheid
De uitvaartplechtigheid van Richard Nieuwenhuizen wordt maandagmiddag in Almere gehouden. Deze bijeenkomst zal in besloten kring plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):