maandag, 22. oktober 2012 - 20:06

Presentatie over Het Burger Weeshuis Harderwijk in jubilerend Stadsmuseum Harderwijk

Harderwijk

In november 2012 is het Stadsmuseum Harderwijk 60 jaar voor het publiek geopend. Naast een feestelijk programma tijdens het jubileumweekend, dat op 3 en 4 november gehouden wordt, opent het museum ook een aantal nieuwe presentaties.

Eén daarvan is de presentatie over de geschiedenis en doelstelling van Het Burger Weeshuis Harderwijk. De geschiedenis van deze stichting gaat terug tot 1555.
De heer J.G. de Groot, voorzitter van het Regentencollege, zal de presentatie op woensdag 31 oktober 2012 om 15:30 uur openen. De Groot vindt het een mooie samenwerking. ,,Wij van Het Burger Weeshuis hechten veel waarde aan deze presentatie en het feit dat het museum de plek is waar de historie wordt bewaard.”

De presentatie over Het Burger Weeshuis is interactief. Door middel van een touchscreen kan de bezoeker kiezen welk filmpje hij wil zien; over het eerste weeshuis, het tweede weeshuis, het huidige gebouw, de doelstelling en de geschiedenis in het kort. Ook zijn er sfeerimpressies te zien van projecten die het Burger Weeshuis Harderwijk heeft ondersteund: Estrado, Tjerk Hiddes, Speeltuin Havenkwartier, Harderwijk op IJs, Harderwijk FM en Vol Moed. Daarnaast zijn er diverse historische foto’s, een lijst van regenten en een lijst van de weesmeesters terug te vinden in de presentatie.

De presentatie is vanaf 1 november 2012 te zien in Stadsmuseum Harderwijk.
Kijk voor meer informatie op www.stadsmuseum-harderwijk.nl
Provincie:
Tag(s):