zaterdag, 18. augustus 2012 - 20:55 Update: 08-07-2014 0:47

PSV herstelt zich overtuigend van RKC-blamage

Eindhoven

(Elfvoetbal) PSV heeft zich op uitstekende wijze gerevancheerd voor de blamerende 3-2 nederlaag op bezoek bij RKC Waalwijk. Roda JC werd zaterdagavond doelpuntrijk aan de kant geschoven: 5-0.

Voor PSV was het zaterdagavond zaak om zich te revancheren voor de 3-2 nederlaag tegen RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag. Dat moest gebeuren in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De statistieken waren op voorhand voordelig, want van de laatste vijf duels op eigen bodem werd er geen één verloren. Daarnaast werden in de laatste drie thuisconfrontaties met de Kerkradenaars maar liefst dertien PSV-doelpunten gemaakt. Daartegenover stond dat Roda JC zes van haar laatste acht uitwedstrijden verloor en sinds vrijdag 20 april al niet meer had gewonnen.

Dertien minuten moest de PSV-aanhang wachten totdat Kevin Strootman ze liet juichen. De 22-jarige middenvelder reageerde attent op een vrije trap van Dries Mertens. Het dode spelmoment werd verkregen na een overtreding op Jeremain Lens. Strootman kopte de bal richting de tweede paal en deed dat vanaf de vijfmeterlijn. Vervolgens waren Mertens en de van een schorsing teruggekeerde Ola Toivonen zeer dreigend voor PSV. Zo werd onder meer de lat geraakt.

Het lukte de Eindhovenaren niet om de marge voor de thee te verdubbelen. In de tweede helft werd dat ruimschoots goedgemaakt. Een afgeslagen schot van Mertens werd door Toivonen verlengd met een hakje: 2-0. De 3-0 kwam op naam van Abel Tamata, die door Roda JC wordt gehuurd van PSV. De verdediger keerde zijn rug naar de bal toe en verzuimde derhalve het overzicht te houden. Ook Lens en Georginio Wijnaldum zouden nog tot scoren komen. Lens deed dat na een schitterend passje van Mark van Bommel, terwijl Wijnaldum dat deed na een combinatie met Tim Matavz.

Ondanks de vijf tegengoals was doelman Filip Kurto één van de weinig lichtpuntjes bij Roda JC.
Categorie:
Tag(s):