donderdag, 15. maart 2012 - 21:10 Update: 08-07-2014 0:53

PSV niet door, maar doet wel weer aan klantenbinding

(Elfvoetbal) Er klonk een klaterend applaus vanaf de tribunes van het Philips Stadion na het laatste fluitsignaal.PSV had dan niet weten te winnen van Valencia in de achtste finales van de Europa League, maar de 1-1 en vooral het getoonde lef en de eensgezindheid moeten de debuterende coach Phillip Cocu - net als het publiek - enorm aangesproken hebben.

Cocu had vooraf aangegeven vooral te willen terugzien, dat PSV weer als team zou opereren en ieder geval zou strijden voor de kansen die zijn ploeg zichzelf had verschaft door de score in Valencia (4-2). De coach werd op zijn wenken bediend. PSV speelde compact, met het vuur in de sloffen en het mes tussen de tanden.

Marcelo, Tim Matavz, Erik Pieters, Kevin Strootman en Dries Merten - die toonde wel degelijk fel mee terug te kunnen verdedigen - lieten zich in de duels bepaald niet onbetuigd en Zakaria Labyad had zelfs geluk dat zijn natrappen bij Jonas niet werd opgemerkt door het arbitrale trio. Het nieuw elan en de opgestroopte mouwen leverden in de eerste helft twee grote kansen op voor de thuisploeg: eerst kopte Ola Toivonen niet goed genoeg in na een prima voorzet van Stanislav Manolev, later werd Georginio Wijnaldums schot in kansrijke positie op het juiste moment gekraakt.

Valencia zette daar de grootste mogelijkheid van de wedstrijd tegenover: neo-international Jordi Alba lobde de bal perfect over Przemyslaw Tyton, maar de Poolse doelman zette op tijd net genoeg stapjes terug om de boogbal nog naast te kunnen tikken. PSV kon krap in de tweede helft de sturm und drang geen passend vervolg geven, omdat Valencia te snel op 0-1 kwam. Rami veranderde een schot dermate van richting dat Tyton dit keer kansloos was: 0-1.

Toivonen bracht in de 63e de spanning, de passie en het geloof op de tribunes terug 1-1, maar uiteindelijk waren de drie benodigde treffers voor dit PSV iets te veel gevraagd. Al was Strootman er twee keer dichtbij. In de slotfase kreeg Rami nog rood wegens een slaande beweging. Het geschonden blazoen na de nederlagen tegen FC Groningen, FC Twente en NAC Breda werd zo weer wat opgepoetst en als PSV deze strijdbaarheid en teamgeest tot het eind van dit seizoen weet vast te houden, is de titel alles behalve uit zicht voor de Eindhovenaren.
Categorie:
Tag(s):