donderdag, 22. november 2012 - 23:01 Update: 08-07-2014 0:44

PSV verliest en kan overwintering vergeten

[ELF-Voetbal] De kans voor PSV om Europees te overwinteren is verkeken. In Eindhoven was koploper Djnepr Djenpropetrovsk te sterk: 1-2. Als gevolg van de zege zijn de Oekraïeners verzekerd van een winters vervolg in Europa.

PSV begon, ondanks het ontbreken van Kevin Strootman, Mark van Bommel, Jetro Willems en Luciano Narsingh, voortvarend aan de ontmoeting met de Oekraïners. Dick Advocaat verklaarde het ontbreken van het eerder genoemde viertal overigens door te stellen dat zij niet fit genoeg waren om deel te nemen.

In de achttiende minuut kwam het enigszins gemankeerde PSV op voorsprong. Georginio reageerde vliegensvlug op een steekpass vanuit het middenveld en dirigeerde de bal zonder aarzelen naar de korte hoek. Het antwoord van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Yevhen Seleznyov gleed het leder binnen vijf minuten na de openingstreffer tegen de Eindhovense touwen: 1-1.

Ook in het tweede bedrijf speelde PSV bij vlagen alleraardigst, maar de matige defensie toonde zich meer dan eens het zorgenkindje. Djnepr liet bij vlagen zien niet voor niets aan kop te gaan in Groep F, en werd steeds vaker gevaarlijk.

Met nog een kwartier op de klok zorgden de bezoekers voor stilte in het Philips stadion. Het minimale applaus van de in kleine getale meegereisde supporters stond in schril contrast met de schoonheid van het doelpunt. Yevhen Konoplyanka krulde de bal vol beheersing in de verre bovenhoek: 1-2. In de slotfase beroerde Jaba Kankava de bal voor de tweede maal in de wedstrijd met zijn hand en moest inrukken. Verder dan een kans van Jeremain Lens kwam PSV echter niet.

Door de nederlaag blijft de koploper van de Eredivisie steken op vier punten en kan men zich in Eindhoven richten op de binnenlandse competities.
Categorie:
Tag(s):