zaterdag, 31. maart 2012 - 22:33 Update: 08-07-2014 0:53

PSV wacht lang met genadeklap in Eindhoven

Eindhoven

(Elf Voetbal) PSV heeft in de krachtmeting met VVV-Venlo verdiend aan het langste eind getrokken. Lange tijd maakten de Noord-Brabanders het zichzelf moeilijk, maar het resultaat telt: 2-0.

Onder toeziend oog van oud-PSV-doelman Heurelho Gomes kwam PSV, dat het moest stellen zonder de geschorsten Marcelo en Dries Mertens, in de achtste minuut op voorsprong. Tim Matavz kwam na een fout van Maya Yoshida ineens vrij voor het doel van Dennis Gentenaar te staan. De 23-jarige Sloveen tikte beheerst zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen tegen de touwen. De assist kwam op naam van Jeremain Lens. Na de snelle 1-0 werd het een vrij matte partij. Echte kansen kreeg PSV, ondanks het veldoverwicht, niet.

Kort na de thee kreeg VVV-Venlo een dot van een kans. PSV wilde een vrije trap, maar arbiter Kevin Blom liet doorspelen. Uit de daaropvolgende counter kon Uche Nwofor bijna de 1-1 produceren. Al met al bleef PSV de bovenliggende partij en kreeg het in de 69e minuut de kans om de marge middels een buitenkansje te verdubbelen. Ismo Vorstermans zette een te late tackle in op Lens, penalty. De terecht gegeven elfmetertrap werd echter niet benut. Ola Toivonen schoot de bal het stadion uit.

Zo bleef het lange tijd onnodig spannend in Eindhoven. PSV, dat negen van de laatste tien thuisontmoetingen met VVV-Venlo wist te winnen, wist het competitietreffen echter wel in haar voordeel te beslechten. In de slotseconden gooide Memphis Depay de wedstrijd op slot. Erik Pieters raakte uit een corner de paal. De bal kwam terecht bij Depay, die al struikelend de 2-0 maakte. De 18-jarige aanvaller werd gehinderd, dus Blom had ook een penalty kunnen geven. Gelukkig werd de voordeelregel toegepast. Zo werd er door PSV, dat nu nog maar twee punten onder AZ terug te vinden is, een einde gemaakt aan een serie van elf wedstrijden waarin telkens niet de nul werd gehouden. VVV-Venlo leed haar vierde nederlaag op rij.