donderdag, 25. oktober 2012 - 19:41

Radbot: robot ‘in gesprek’ met Radboudwetenschappers

Nijmegen

De levensgrote robot Radbot is de ster van een nieuwe reeks video’s waarmee de Radboud Universiteit scholieren wil interesseren voor een universitaire studie.

Radbot gaat met wetenschappers in gesprek over hun vakgebied en hoe zij dat verbeteren en vernieuwen. Onderwerpen zijn onder andere vooroordelen, onderzoek naar vissen en Romeinse keizers. De video's zijn te zien op www.ru.nl/radbot.

Robot Radbot helpt scholieren een beeld te krijgen bij wetenschappelijk onderzoek zoals dat op de universiteit gedaan wordt. Onderzoek en onderwijs zijn op de Radboud Universiteit Nijmegen nauw met elkaar verweven. Het is daarom belangrijk om scholieren al vroeg een beeld te geven van het onderzoek dat is gerelateerd aan verschillende studies. Radbot doet dit door op bezoek te gaan bij wetenschappers uit uiteenlopende vakgebieden zoals deeltjesfysica, inspanningsfysiologie en neurologie.

De filmpjes maken de soms lastige onderwerpen behapbaar, zonder daarbij de inhoud tekort te doen. Daarom is bij elk filmpje extra informatie te vinden over de wetenschapper, het onderzoek en de bijbehorende opleidingen. Er staan nu zes filmpjes online. Begin 2013 verschijnen er vijf nieuwe filmpjes. Radbot zelf is ook aanwezig bij andere voorlichtingsactiviteiten van de Radboud Universiteit Nijmegen, zoals op de Open dag op zaterdag 3 november.
Provincie:
Tag(s):