maandag, 13. augustus 2012 - 16:27

Rijbewijs ingevorderd in Zoutelande

Zoutelande

Omstreeks 05.00 uur op de vroege maandagochtend is het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere.

Surveillerende agenten van Politie Zeeland zagen een personenauto met hoge snelheid over de Westkapelseweg rijden. In het zicht van de politieauto paste de bestuurder zijn snelheid enigszins aan, maar vervolgens ging de auto slingerend rijden en nam hij hier en daar een trottoirband mee.

De agenten hebben de auto aan de kant van de weg laten stoppen en van de bestuurder een blaastest afgenomen. De uitslag van de test verklaarde al het één en ander. De bestuurder blies namelijk een F, dat geeft aan dat hij teveel heeft gedronken.

Op het politiebureau bleek dat de beginnend bestuurder ongeveer vijf keer teveel alcohol had gedronken en daarom werd het rijbewijs ingevorderd. De jongeman kon zijn rijbewijs niet direct overleggen, dus is zijn auto in bewaring genomen door de agenten. Als de man zijn rijbewijs inlevert op het bureau en hij neemt iemand mee die wèl een geldig rijbewijs heeft, krijgt hij zijn auto weer terug.

De jongeman was vorig jaar al een keer eerder betrapt op hetzelfde feit. De officier van justitie gaat zich nu beraden over wat er verder met de man en zijn rijbewijs gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):