donderdag, 6. december 2012 - 22:32

Rolkoffer met rechtbankdossiers blijft in trein achter

Haarlem

Een blauwe rolkoffer van een Haarlemse rechter-plaatsvervanger is in de trein blijven liggen.

'De rechter-plaatsvervanger reisde op woensdagavond 5 december 2012 met de trein van 17.38 uur van Den Haag CS richting Almere. Bij het uitstappen op station Duivendrecht heeft de rechter-plaatsvervanger de koffer laten staan. In de koffer zaten twee dossiers van vreemdelingenzaken', meldt de rechtbank Haarlem donderdag.

De rechter-plaatsvervanger heeft donderdag aangifte bij de spoorwegpolitie gedaan en er is intensief contact tussen de rechtbank en de Nederlandse Spoorwegen. De procespartijen zijn geinformeerd.

Het gerechtsbestuur is geschokt over het zoekraken van de koffer. De burger mag er immers van uit gaan dat de rechtbank zorgvuldig met de aan haar toevertrouwde stukken omgaat.

De president van de rechtbank zal met de betrokken rechter-plaatsvervanger spreken over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het beleid over het meenemen van dossiers naar huis zal tegen het licht worden gehouden. Daarop vooruit lopend heeft het gerechtsbestuur het personeel nogmaals gewezen op het belang van zorgvuldig omgaan met dossiers.
Provincie:
Tag(s):