woensdag, 1. februari 2012 - 18:03

Roma-familie moet weg uit pand Rijksstraatweg Utrecht

Utrecht

Een familie die verblijft in twee panden aan de Rijksstraatweg in Utrecht moet daar weg. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag in een kort geding geoordeeld.

De gemeente Utrecht was in het kader van het zogenaamde ‘laatste kans beleid’ een bruikleenovereenkomst aangegaan met de Roma-familie, maar die overeenkomst liep op 31 december 2011 af. Daarom moet de Roma-familie nu de panden ontruimen.

De gemeente Utrecht was naar de rechter gestapt, omdat de Roma-familie niet wilde vertrekken. De Roma-familie was tijdens de behandeling van de zaak, afgelopen vrijdag, niet verschenen.

De rechter deed de zaak daarom bij verstek af. In verstekzaken wordt de eiser in het gelijk gesteld, tenzij diens eis de rechter ‘onrechtmatig of ongegrond’ voorkomt. Daarvan was echter geen sprake.

De rechter heeft niet bekeken of de Roma-familie — zoals door de gemeente gesteld — contractbreuk heeft gepleegd door overlast te veroorzaken en strafbare feiten te plegen. Het feit dat de bruikleenovereenkomst per 31 december afliep, was al voldoende om ontruiming te rechtvaardigen.

De Roma-familie moet nu binnen zeven dagen na de formele betekening van het vonnis door de deurwaarder de panden ontruimen. De gemeente mag zo nodig de politie inzetten als de panden niet vrijwillig worden verlaten.
Provincie:
Tag(s):