donderdag, 30. augustus 2012 - 10:14

Ruim 150 dode kippen en duiven aangetroffen in Zeeland

Sluis

Twee inspecteurs van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) troffen gisteren, nadat er een melding bij de Politie Zeeland was binnengekomen, bij een huis in de gemeente Sluis honderdvijftig dode kippen en duiven aan.

In dezelfde hokken bevonden zich ook nog zestig levende dieren. In samenwerking met de dierenpolitie en de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming zijn de levende dieren meegenomen en ergens anders ondergebracht. De eigenaar krijgt een proces-verbaal van de LID en moet deze week nog de kadavers opruimen.

Ontbinding
De Politie Zeeland nam afgelopen dinsdag contact op met de LID omdat er bij een woning in de Zeeuwse gemeente Sluis een groot aantal dode kippen en duiven tussen nog levende dieren lagen. Twee LID-inspecteurs zijn vervolgens poolshoogte gaan nemen en troffen in diverse volières en hokken meer dan honderdvijftig kadavers van kippen en duiven aan. Het precieze aantal was niet te achterhalen omdat een aantal dieren al in een te verre staat van ontbinding waren om nog geteld te kunnen worden. In dezelfde ruimtes bevonden zich ook nog zestig levende dieren.

De inspecteurs hebben er de dierenpolitie en plaatselijke dierenarts bij gehaald. Ook de eigenaar werd achterhaald. Uit een gesprek met de 41-jarige man bleek dat hij veel privé problemen had waardoor het verzorgen van de dieren en bij ingeschoten was. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de nog levende kippen en duiven die, in samenwerking met de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming, met de dierenambulance naar een opvangadres zijn vervoerd.

De LID heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij moet deze week de kadavers opruimen en de hokken schoonmaken. De dierenpolitie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Daarnaast is de hulp van Maatschappelijk Werk inroepen om de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen.
Provincie:
Tag(s):