donderdag, 16. augustus 2012 - 22:10

Schippers opent unieke Escher tentoonstelling in paleis Soestdijk

Minister Edith Schippers opende donderdagmiddag tijdens een feestelijke opening de unieke Escher tentoonstelling ‘Wandelingen in de tijd. Van Italië naar Baarn’.

Schippers opende middels het drukken van een ware Escher houtgravure de tentoonstelling die vanaf nu te zien is in Paleis Soestdijk. Ruim tachtig originele werken van 's werelds meest beroemde graficus: M.C. Escher schitteren deze zomer in Paleis Soestdijk.

Nooit eerder werd zijn werk in zo’n persoonlijke context geplaatst: naast zijn prenten zijn er ook persoonlijke attributen, privéfoto’s en brieven te zien. Middels audiofragmenten van de meester zelf krijgt de bezoeker uitleg over zijn werk.

Daarnaast wordt een linoleumsnede die Escher in juni 1931 maakte in opdracht van zijn zwager, voor het eerst aan het grote publiek tentoongesteld. Deze expositie voert bezoekers mee langs werken naar de meest vruchtbare periodes uit Eschers leven.

Escher woonde 13 jaar in Italië en maar liefst 30 jaar in Baarn. 'Wandelingen in de tijd' weerspiegelt zijn meest productieve periode in Baarn waar hij elke dag minimaal twee uur wandelde in de Baarnse bossen. De expositie die door meerdere vertrekken van het paleis tentoongesteld is, toont veel hoogtepunten uit het werk van M.C. Escher.
Provincie:
Tag(s):