woensdag, 5. september 2012 - 17:00

Timmerman overleden in bouwput Sluiskiltunnel

Terneuzen

In de bouwput van de Sluiskiltunnel aan de oostkant van het Kanaal van Gent naar Terneuzen is woensdag rond 10:30 uur een Duitse timmerman onwel geworden.

Medewerkers van Combinatie BAM‐TBI zijn direct gestart met reanimeren tot de ambulance ter plekke was. Het ambulancepersoneel heeft het reanimeren van de medewerkers van CBT overgenomen. De timmerman is aan een longembolie overleden.

De calamiteitenorganisatie heeft goed gewerkt en het voorval is niet werkgerelateerd. De politie en de hulpdiensten zijn ook bij het voorval betrokken geweest.

De Sluiskiltunnel krijgt twee geboorde buizen van elk 1.145 meter lengte, die op het diepste punt 34 meter beneden NAP komen te liggen. De diameter van de buizen bedraagt aan de buitenzijde circa 11 meter. De nieuwe verbinding is in totaal 6 kilometer lang met twee grote nieuwe aansluitingen. De BV Kanaalkruising Sluiskil is verantwoordelijk voor de planning, het budget en is opdrachtgever voor de bouwcombinatie BAM‐TBI. Combinatie BAM‐TBI wordt gevormd door vier werkmaatschappijen die deel uitmaken van de twee Nederlandse aannemers, Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik en TBI Holdings BV te Rotterdam. Volgens de planning van de aannemer zal het gehele project in de zomer van 2015 worden opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):