zondag, 10. juni 2012 - 20:44

Toertocht “LangsZijwegen naar Nijmegen”

Nijmegen

Op zondag 24 juni 2012 organiseert Vrouwenwielrenvereniging Langszij de toertocht LangsZijwegen naar Nijmegen. Het is voor de 5e keer dat deze mooie tocht, waarbij zowel mannen als vrouwen van harte welkom zijn, in de omgeving van Nijmegen wordt verreden.

Er kan worden gefietst over twee afstanden, 80 en 125 km. Het is een autoluwe route dwars door de fraaie grensstreek van Nijmegen (Ooij en Reichswald) en het Land van Cuijk. Onderweg is er een pauzeplaats bij ’t Veerhuis in Oeffelt om even bij te komen van de inspanningen.

Inschrijven kan op de dag zelf bij de start- en finishplek Café Frowijn, Pontanusstraat 51 te Nijmegen, tussen 8 en 10 uur ’s ochtends (€ 3,50 voor NFTU-leden en € 4,50 voor niet NFTU-leden). Parkeren kan bij de Wedren.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan CooP-Africa, Cycling out of Poverty. Deze stichting ondersteunt kleine ondernemers (Bike4Work), gezondheidswerkers (Bike4Care) en scholieren (Bike4School) in Afrika met fietsen. De fiets is voor veel Afrikanen een middel om toegang te krijgen tot inkomensverwerving, onderwijs en gezondheidszorg. Meer informatie over de stichting is te vinden op http://cyclingoutofpoverty.com/nl

Zie voor meer informatie en ook de route van de toertocht de website van Langszij: http://www.langszij.nl/
Provincie:
Tag(s):