donderdag, 29. maart 2012 - 13:09

Tractor moet brandweer Zaandam verder op weg helpen

Zaandam

De Zaanse brandweer heeft er een nieuw voertuig bij. De tractor met haakarm aanhanger vormt een goede aansluiting op de bestaande lijn met voertuigen en is gemaakt om water van en naar vrijwel onbereikbare locaties te transporteren.

Problemen met de waterwinning op afgelegen locaties behoren hiermee tot het verleden.

De bak is niet alleen geschikt voor watertransport, maar ook de bestaande haakarmbakken passen erop. Zo kunnen de adembeschermingshaakarmbak, de hulpverleningshaakarmbak, de gevaarlijke stoffen haakarmbak, schuimblushaakarmbak en zelfs de haakarmbak van de geneeskundige combinatie (met zuurstof, brancards, medicatie en koffers) vervoerd worden.

Recente grootschalige inzetten, waaronder de Poldercrash in 2009 en de duinbranden in Bergen en Schoorl, tonen aan dat de noodzaak voor dit soort voertuigen wel degelijk aanwezig is. Dit voertuig kan op terrein komen waar de rest van de voertuigen het laat afweten.

De tractor is een 180PK nieuwe Case IH Puma 210 tractor met hydraulische Veenhuis haakarm carrier. Dit voertuig is afgelopen maand voorzien van striping en zal vanaf begin komende maand inzetbaar zijn bij grote calamiteiten.
Provincie:
Tag(s):