zaterdag, 9. juni 2012 - 13:45

Twee jongens (17) opgepakt na asbestbrand in Roosendaal

Roosendaal

Brandweer en politie kwamen in de nacht van vrijdag 8 juni op zaterdag 9 juni 2012 in actie vanwege een brand aan de Wouwseweg in Roosendaal. Het vuur woedde in een schuur. De politie arresteerde twee 17-jarige jongens op verdenking van brandstichting.

De vlammen werden kort na middernacht ontdekt. De brandende schuur hoorde bij een woning die niet bewoond was. Het huis wordt verbouwd en de schuur werd daarbij gebruikt voor opslag van bouwmaterialen. De brandweer bestreed deze 'middelbrand' met behulp van drie tankautospuiten. Daarbij trok de rook richting oostelijke richting (autosnelweg A-58) Politieagenten zetten de omgeving en hielden het publiek op afstand.

Bij een brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen. Het asbest zou afkomstig zijn van de dakplaten van de schuur. De gemeente Roosendaal heeft zaterdagochtend de omwonenden hierover ge nformeerd. Het besmettingsgebied waarin de deeltjes mogelijk zijn neergedaald is door de gemeente afgezet.

Nog tijdens de bluswerkzaamheden arresteerde de politie twee minderjarigen jongens. De arrestanten zijn allebei 17 jaar oud en afkomstig uit Roosendaal en Rucphen. Ze waren kort voordat het vuur ontdekt door getuigen onder verdachte omstandigheden op het terrein gezien. Later stonden ze tussen het publiek naar de bluswerkzaamheden te kijken.
In het belang van het verdere onderzoek is het tweetal in voorlopige hechtenis gesteld. Hun ouders, alsmede een raadsman, zijn over de arrestaties in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):