dinsdag, 31. juli 2012 - 14:40 Update: 08-07-2014 0:48

Van Gaal wil inzicht in slaappatronen Oranje-spelers

(Elf Voetbal) Louis van Gaal is van plan om bij te houden hoeveel uur de internationals van het Nederlands elftal slapen. De nieuwe bondscoach wil hiermee meer te weten komen over de fitheid van de spelers van Oranje.

Van Gaal begint vanaf woensdag aan zijn tweede periode bij de KNVB. De opvolger van Bert van Marwijk vindt het niet vreemd dat hij de slaapuren van de internationals wil bijhouden. "Zo ver moet je gaan", zei de keuzeheer tegen BNR/Nieuwsradio. "Ik ben al een aantal jaar bezig om daar naar te informeren."

"Daar heb je een website voor. Daar kunnen de spelers inloggen. Dat ga ik trouwens ook gebruiken bij het Nederlands elftal. Alleen moet je de spelers overtuigen dat het geen controlemiddel is, maar dat het iets is voor hunzelf. Dat ze beter gaan herstellen van al hun inspanningen", aldus Van Gaal, die al regelmatig contact houdt met spelers van het Nederlands elftal. "Dat kan door middel van moderne communicatie."

"Daarvoor heb ik ook zo'n computergoeroe. Die kan zo'n website maken, daar kunnen spelers op hun inloggen en daar kan ik beelden laten zien en discussies voeren", zegt de oud-coach van Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München.
Categorie:
Tag(s):