zaterdag, 8. december 2012 - 11:29 Update: 08-07-2014 0:44

Veel commotie om reactie trainer na doodschop

Rotterdam

(Elfvoetbal) In de voetbalwereld is vol afschuw gereageerd op Sparta-trainer Michel Vonk, die een doodschop van een van zijn spelers probeerde goed te praten. "Iedereen was verrast."

Het voetbalweekeinde staat deze week in het teken van de leus 'zonder respect geen voetbal'. Dat is gekomen door het drama rond Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter die vorige week zonder pardon dood werd getrapt door een aantal tegenstanders. Het amateurvoetbal vindt daardoor deze week geen doorgang en critici lieten zich al negatief uit over het niet afgelasten van het betaald voetbal.

Tijdens dit weekeinde zou respect voorop moeten staan, maar dat stond het al deze vrijdag niet bij de wedstrijd tussen Sparta en Excelsior. In de Rotterdamse derby ging Sparta-speler Donovan Deekman op de buik van een tegenstander staan, terwijl hij in volle sprint was. De aanvaller kreeg voor die actie een terechte rode kaart, al vond Vonk van niet. "Hij probeert over de speler heen te springen. Het is geen speler die zoiets moedwillig doet. Iedereen was verrast door de rode kaart."

Microfoon demonstratief neergelegd
Jan van Halst, analist bij Eredivisie Live, reageerde voor het oog van de camera demonstratief en legde zijn microfoon neer. Even later voegde hij daar aan toe: "Ik heb mijn punt gemaakt. Dit is het moment om een statement te maken als spelers, als hele bedrijfstak om te zeggen, "wij willen dit niet meer". Als je de beelden ziet en je durft dit nog te zeggen... Ik zou me schamen als ik bij Sparta hoorde."

"Als je juist in deze week niet door hebt dat je dit niet kan maken... Dan kun je van bovenaf wel keiharde straffen gaan geven", vervolgde een geïrriteerde Van Halst in de studio. "Maar dit moet van binnenuit komen. Deze overtreding, schors hem maar voor tien wedstrijden. Het gaat erom wat erna komt, wat trainer Vonk zegt. Die moet je ook kunnen straffen."
Categorie:
Tag(s):