woensdag, 11. juli 2012 - 23:12

Verdachten rammen twee politieauto's

Nootdorp

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 11 juli in Nootdorp na een korte achtervolging twee verdachten in een gestolen auto aangehouden. Bij de poging de gestolen auto te stoppen werden twee politieauto’s door de verdachten geramd en beschadigd.

De Verkeerspolitie van het KLPD zag omstreeks 20.30 uur op de A13 een auto rijden die als gestolen stond gesignaleerd. De auto reageerde niet op een stopteken en ging vandoor. De achtervolging werd ingezet en bij een volgende poging de auto te stoppen ramden de verdachten, op de A12 voor de afslag Nootdorp, twee politieauto’s waarna ze de afslag Nootdorp namen. Daar konden ze echter alsnog worden aangehouden. De twee beschadigde auto’s van de Verkeerspolitie en de gestolen auto moesten worden weg getakeld.

Het KLPD onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij de diefstal van de auto en maakt proces-verbaal op voor poging tot doodslag in verband met het rammen van de politieauto’s in hun poging te ontkomen. De politie Haaglanden doet het technisch onderzoek van de twee aanrijdingen.
Provincie:
Tag(s):