maandag, 11. juni 2012 - 9:47

'Verouderde ambulances zorgen voor onnodige vertraging'

Den Haag

Steeds vaker komt het voor dat ambulances te laat arriveren bij noodgevallen. Dat komt omdat ziekenauto's dikwijls zijn verouderd en soms worden bemand door onbekwame medewerkers. Het personeel kampt bovendien met een onaanvaardbare werkdruk.

Dat zegt Vakbondsmedewerker Fred Seifert (Abvakabo FNV) vandaag in het AD.

De bond slaat alarm na steeds zorgwekkender meldingen van ambulancepersoneel in heel het land. Zo zouden patiënten zich steeds vaker beklagen bij de verpleegkundigen in kwestie.

Seifert stelt in de krant dat de ambulancemotor steeds vaker fungeert als vervanging voor de ziekenauto met twee personeelsleden. In veel gevallen moet er dan gewacht worden op een gewone ambulance om een patiënt alsnog te vervoeren.

Maar ook de te hoge werkdruk zorgt voor klachten onder het ambulancepersoneel zelf. Daarnaast klaagt het personeel steeds vaker over de alarmcentrales die geregeld verkeerde hulpverlening naar spoedgevallen zouden sturen.

Voorzitter Hans Simons van de sector-organisatie Ambulancezorg Nederland herkent zich niet in de kritiek als algemeen beeld. Toch neemt hij de ongerustheid zeer serieus. "Ik nodig deze mensen maandag nog uit om de problemen te bespreken."
Provincie:
Tag(s):