donderdag, 6. december 2012 - 15:45

Vijf jonge pups in bewaring genomen

Maurik

Op 5 december heeft een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in samenwerking met de Dierenpolitie Gelderland-Zuid en Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, vijf jonge pups in bewaring genomen.

De dieren waren ondanks een eerdere waarschuwing niet goed gehuisvest en kregen niet de juiste verzorging. De Dierenpolitie zal om deze reden Proces-verbaal opmaken tegen de eigenaresse van de dieren.

Het adres in Maurik was al bekend bij de LID-inspecteur en de agenten van de Dierenpolitie van een eerdere zaak. De eerste keer was de eigenaresse gewaarschuwd dat ze de pups moest verkopen omdat ze anders te oud werden. De pups waren inmiddels rond de 13 weken oud. Bovendien zaten ze samen in een metalen transportkooi, hadden ze geen eten en drinken tot hun beschikking en waren ze te mager.

Na controle door een dierenarts werd besloten contact op te nemen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Die gaven op basis van de bevindingen opdracht om de pups onder bestuursdwang in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres. Daar krijgen de dieren nu de juiste zorg, kosten hiervoor worden op de eigenaresse verhaald.
Provincie:
Tag(s):