woensdag, 26. september 2012 - 23:15

Vuurwerk weerhoudt Ajax niet van simpele zege

Utrecht

(Elf Voetbal) De sfeer vooraf was goed in De Galgenwaard, maar dat betaalde zich niet terug op het veld. In de tweede ronde van de KNVB-Beker had Ajax weinig moeite met FC Utrecht (0-3). In de tweede helft werd het spel nog even stilgelegd vanwege het gooien van vuurwerk op het veld en voorwerpen richting arbiter Bas Nijhuis.

Al snel was duidelijk dat de Amsterdammers de bovenliggende partij zouden zijn. Na elf minuten resulteerde dat al in een doelpunt voor de bezoekers. Door geklungel in de defensie van FC Utrecht kwam de bal voor Tobias Sana terecht, die vanaf rand zestien eenvoudig binnen schoot.

Niet veel later werd de score al verdubbeld en leek het een verloren zaak voor de Domstedelingen. Een prachtige steekpass van Sana kwam goed uit voor Ryan Babel, die vervolgens weinig moeite had om de doelman te omspelen en binnen te schuiven.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. In de beginfase van het tweede bedrijf was het Christian Eriksen die op eenvoudige wijze de derde goal van de avond maakte. Ruim twintig minuten voor tijd werd het duel tijdelijk gestaakt. Er werd onder andere vuurwerk op het veld gegooid en Nijhuis werd door een licht voorwerp geraakt, waarop hij besloot te staken.

Na ongeveer tien minuten begonnen de 22 spelers weer aan de bekerwedstrijd, maar veel spektakel leverde het niet meer op. Ajax-trainer Frank de Boer gebruikte de slotfase vooral om spelers te sparen voor aankomende zaterdag tegen FC Twente.