maandag, 28. mei 2012 - 10:19

Zwerver vliegt agente naar de keel

Den Haag

Twee agentes raakten zondag in de vroege ochtend omstreeks 2.30 uur lichtgewond toen zij een 49-jarige zwerver aanspraken en sommeerden hem weg te gaan op de Grote Marktstraat.

De agentes zagen de man liggen en besloten hem te vragen of hij weg wilde gaan. De man gaf hier geen gehoor aan, hierop wilde het tweetal de man aanhouden. De zwerver werkte echter niet mee en viel de twee aan. Hierop hebben zij de man gepepperd, maar ook daar reageerde de man niet op.
Hierop ontstond fysiek geweld en vloog de verdachte één van de agentes naar de keel, hierop is direct assistentie gevraagd. Een omstander is de twee agentes te hulp geschoten.

Beide agentes zijn naar het ziekenhuis geweest voor controle. De 31-jarige agente heeft onder meer blauwe plekken, zwellingen en kneuzingen op armen en benen. De 27-jarige agente die naar de keel gevlogen is, heeft daar blauwe plekken, krassen en zwellingen.

Behulpzame burger gezocht
De politie komt graag in contact met de getuige die de agentes geholpen heeft om de man te overmeesteren. Bent u de getuige? Of weet u wie de behulpzame man was? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraatvia 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):