dinsdag, 3. september 2013 - 20:39 Update: 03-07-2014 0:52

Android 4.4 heet KitKat

Foto van Kitkat Android | Nestlé
Foto: Nestlé
Amsterdam

Google heeft de naam van de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android dinsdag bekendgemaakt. Het gaat ‘Android KitKat’ heten, naar de populaire candybar van Nestlé.

De makers van 's werelds populairste mobiele platform werkten samen met 's werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf om de volgende release van het platform ‘Android KitKat’ te noemen.

Sinds de introductie van Android Cupcake in 2009 ontwikkelen de technici van Google de nieuwe releases van het mobiele platform onder de namen van zoete lekkernijen in alfabetische volgorde, tot en met de recentste versie, Android Jelly Bean. 

Het nieuws dat Nestlé’s KitKat de letter ‘K’ voor zijn rekening zal nemen, zal een verrassing zijn voor veel technologiejournalisten. Zij gingen er vanuit dat de nieuwste versie ‘Android Key Lime Pie’ zou heten. 

“We kunnen ons geen betere naam voorstellen voor onze Android K-release dan die van de heerlijke chocolade die al sinds het prille begin van Android favoriet is bij het team,” zei Marc Vanlerberghe, Directeur Android Marketing. 

Sterke digitale aanwezigheid
“We vinden het geweldig deze samenwerking met 's werelds populairste mobiele platform Android bekend te kunnen maken. Zo kunnen we nog meer KitKat-fans laten genieten van hun break,” aldus Nestlé’s Head of Marketing Patrice Bula.

Ter gelegenheid van de release van Android KitKat, worden er in 19 markten waaronder Australië, Brazilië, Duitsland, India, Japan, het Midden-Oosten, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten én Nederland meer dan 50 miljoen KitKat-bars in een speciale verpakking op de markt gebracht.