maandag, 23. december 2013 - 8:52 Update: 03-07-2014 0:46

Arrestatieteam voorkomt met aanhoudingen mogelijke liquidatie

Foto van arrestatieteam bij auto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft met de aanhouding van drie mannen een overval of liquidatie weten te voorkomen.

Op donderdagavond 14 november gingen vier mannen onder andere met automatische vuurwapens op pad om vermoedelijk een ernstig misdrijf te plegen. Net voor de aanhouding door het AT (arrestatieteam) op de rijksweg A50 bij Arnhem wisten drie verdachten de auto te ontvluchten. Het AT hield de bestuurder in de auto aan en in de directe omgeving werd een tweede verdachte aangehouden. In- en bij de auto werden diverse vuurwapens waaronder automatische vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Een van de verdachten die wist te ontkomen werd na onderzoek op het Centraal Station van Arnhem aangehouden. Om die laatste aanhouding te kunnen uitvoeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

Aanleiding

De recherche in Amsterdam had zicht op een gestolen auto die met duplicaat kentekenplaten stond geparkeerd op het Marchanthof in Amsterdam. Er werd rekening mee gehouden dat deze gestolen auto gebruikt zou worden bij een liquidatie. Toen de auto gebruikt werd op die 14e november bleven rechercheurs van het observatieteam de auto volgen en een arrestatieteam sloot hierbij aan.

Vanuit Amsterdam reed men via de rijksweg A1 naar de rijksweg A50. Omdat de politie en het openbaar ministerie geen risico wilde lopen dat iemand iets zou kunnen overkomen werd besloten tot aanhouding over te gaan. Naast de vuurwapens werden ook breekijzers vuisthamers en lege tassen in de auto van de verdachten aangetroffen. Daarom sluit het onderzoeksteam niet uit dat men mogelijk van plan was om een gewapende overval te plegen.

De drie aangehouden verdachten zitten in bewaring. Een rechercheteam is nog druk bezig om de voortvluchtige op te sporen.