woensdag, 9. oktober 2013 - 13:47 Update: 03-07-2014 0:51

Berichten op Facebook ‘kinderlokker in een camper’ in Heemskerk

Foto van een camper | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Heemskerk

De politie werd dinsdag 8 oktober geconfronteerd met berichten op Facebook waarin gewaarschuwd wordt voor een ‘kinderlokker in een camper’. Dit meldt de politie woensdag.

Deze waarschuwende berichten komen voort uit een gebeurtenis van 22 september. Op die dag heeft een man met zijn camper geparkeerd gestaan aan de Texel in Heemskerk.

Deze man heeft ’s middags spelende kinderen benaderd. Ouders die dit niet vertrouwden hebben vervolgens contact opgenomen met de politie. Agenten hebben de man gevorderd te vertrekken en toen hij dit weigerde is hij aangehouden.

De man is op het politiebureau verhoord en daarna heengezonden. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd en er zijn ook geen aanwijzingen dat de man de intentie had om deze te plegen.

De politie wil benadrukken dat er sprake kan zijn van smaad/laster wanneer er op sociale media informatie wordt gedeeld over een persoon.

Wanneer mensen getuige zijn van een situatie waarbij een volwassene onder verdachte omstandigheden kinderen benadert, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of bij spoed via 112.