woensdag, 11. september 2013 - 15:22 Update: 03-07-2014 0:52

Ex-vriend doodgestoken Zweedse (19) aangehouden

Foto van arrestatie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Na de dodelijke steekpartij, waarbij een Zweedse vrouw (19) dinsdag om het leven kwam, heeft de politie dinsdagavond 22-jarige man uit Utrecht aangehouden. 'De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 19-jarige vrouw', meldt de politie woensdag.

'Het gaat om een ex-vriend van het slachtoffer', aldus de politie.

De vrouw werd diezelfde ochtend rond 8.20 uur gewond gevonden in een brandgang die uitkwam op de Leonardus van Veghelstraat. Ze overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De politie is meteen een onderzoek begonnen en kon op basis daarvan de verdachte rond 18.45 uur in zijn woonplaats aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Opsporing Verzocht
De zaak kwam dinsdagavond aan bod in het TV-programma 'Opsporing Verzocht'. Dat heeft tot op heden drie tips opgeleverd, die door het rechercheteam verder worden onderzocht. Mensen die getuige zijn geweest en/of meer over de zaak weten, kunnen nog steeds contact opnemen met de recherche in 's-Hertogenbosch via 0900-8844.

Sectie
Vermoedelijk wordt donderdag 12 september op het lichaam van de vrouw sectie verricht om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.