zondag, 24. november 2013 - 15:24 Update: 03-07-2014 0:48

Feyenoord verliest van RKC

Rotterdam

(ElfVoetbal) Een gigantische verrassing in Waalwijk. Feyenoord was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de slotminuut kreeg het de deksel op de neus. Het verloor met 1-0 van RKC.

Feyenoord zette in de beginfase veel druk op de defensie van RKC Waalwijk en dat leverde na twee minuten al een vrije trap op. John Goossens ging achter de bal staan, maar zijn inzet ging net over het doel heen. De tweede kans voor Feyenoord kwam op naam van Tonny Vilhena, maar doelman Jan Seda had een schitterende redding in huis. Diezelfde Vilhena kreeg een paar minuten later opnieuw een mogelijkheid, maar dit keer schoof hij de bal voorlangs.

De eerste grote kans voor RKC Waalwijk kwam in het begin van de tweede helft. Oud-Feyenoorder Romeo Castelen brak door, maar hij schoot keihard in het zijnet. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Lex Immers, maar hij kopte rakelings naast het doel van RKC. Twintig minuten voor tijd leek de thuisclub zelfs op voorsprong te komen. Joachim kreeg een grote mogelijkheid, maar hij schoot de bal recht op doelman Mulder. Scheidsrechter Pieter Vink besloot om drie minuten blessuretijd toe te kennen. In de 93ste minuut kreeg Joachim de laatste kans van de wedstrijd. Uit de draai schoot hij de bal prachtig achter doelman Mulder. Zodoende boekt RKC drie zeer belangrijke punt in de strijd tegen degradatie.