vrijdag, 31. mei 2013 - 18:23 Update: 03-07-2014 0:57

Guus Meeuwis Koninklijk onderscheiden

Foto van lintjes koninklijke onderscheiding | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Guus Meeuwis had al heel wat titels, maar sinds 30 mei is hij officieel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit heeft de gemeente Tilburg bekendgemaakt.

Burgemeester Peter Noordanus speldde de Koninklijke Onderscheiding op. Guus Meeuwis ontvangt de onderscheiding voor zijn werk als zanger en componist van het Nederlandstalige lied en voor zijn inzet voor verschillende goede doelen.

Guus Meeuwis behoeft nauwelijks toelichting. Met Vagant scoorde hij in 1995 zijn eerste nummer-1 hit Het is een Nacht. Daarna volgden nog vele kaskrakers. Onder meer Per Spoor (Kedeng Kedeng), Geef Mij Je Angst, Tranen Gelachen en Brabant, het onofficiële volkslied van Brabant. Vrijwel alle albums van Guus Meeuwis haalden de gouden of platina status. Sommigen hadden die status al op het moment van verschijnen. Vanaf 2006 organiseert Guus Meeuwis stadionconcerten in het Philips Stadion in Eindhoven onder de noemer Groots met Een Zachte G. Op dit moment staat hij aan de vooravond van alweer de achtste editie van deze concertreeks op 7, 8 en 9 juni.

Guus zet zich al sinds 1999 in voor diverse goede doelen. Zo is hij als Vriend van de Vrijheid onder meer betrokken bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hiervoor zet hij zich belangeloos in voor educatieve projecten, de fakkelcampagne, de Bevrijdingsfestivals en het 5 mei concert.

Categorie:
Tag(s):