donderdag, 24. oktober 2013 - 11:12 Update: 03-07-2014 0:50

Inbraakverdachte Russisch pand in Den Haag opgepakt

foto van inbraak pand | Google Maps | http://imgur.com/lS3PrjE
Foto: Google Maps
Den Haag

Met de aanhouding van een 43-jarige Haagse veelpleger verwachten het Openbaar Ministerie en de politie in Den Haag de inbraak in de woning aan de Haagse Banstraat te hebben opgelost.

De verdachte werd woensdagavond 23 oktober aan het einde van de avond bij een coördineerde politieactie in een horecagelegenheid in het Kaapseplein aangehouden. Bij de inbraak in de woning, die onder het beheer van de Russische ambassade valt, maar geen diplomatieke vestiging is, werden vorige week enkele persoonlijke eigendommen van de bewoonster meegenomen.

Onderzoek

Na het ontdekken van de inbraak stelden medewerkers van de forensische opsporing van de politie in Den Haag in de woning een onderzoek in. Er werden in de woning geen vernielingen aangericht of leuzen achtergelaten. De inbraak past qua modus operandi in het beeld dat de politie heeft van recente inbraken in dit deel van de stad. De inbreker(s) kwam(en) via de voordeur de woning in. Hierbij werd geen schade aangericht. Aan de hand van aangetroffen dacty-sporen (vingerafdrukken) volgde via een spoedaanvraag een hit naar de 43-jarige verdachte. Deze man blijkt in het recente verleden veelvuldig met politie en justitie in aanraking te zijn geweest voor woninginbraken en insluipingen. Naar verwachting wordt de verdachte vrijdag 25 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Russische ambassade is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de aanhouding van de verdachte geI­nformeerd.

Onderzoek naar meerdere inbraken

De politie onderzoekt ook of deze verdachte verantwoordelijk kan worden gesteld voor andere inbraken in de omgeving van de Banstraat in Den Haag.

Provincie:
Blik op 112: