woensdag, 30. oktober 2013 - 15:30 Update: 03-07-2014 0:49

Keizersnede woensdagavond live op televisie te volgen

Schiedam

Woensdagavond zendt Omroep Max een natuurlijke keizersnede uit vanuit het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Bijzonder is dat de beelden live zijn. Dit heeft het ziekenhuis laten weten.

’Het doel van de uitzending is uitleg te geven over de redenen voor een keizersnede, welke voorbereidingen er worden getroffen en hoe het gaat na de operatie. Het is daarnaast een unieke kans om getuige te zijn van het begin van een leven’, aldus het Vlietland Ziekenhuis.

De operatie zal worden uitgevoerd door een gynaecoloog, kinderarts en anesthesioloog. Vanuit de operatiekamer is er een live verbinding met de studio in het ziekenhuis. 

Presentator Charles Groenhuijsen geeft samen met specialisten toelichting op de operatie. Tijdens de uitzending kunnen kijkers op Twitter via #operatielive en de website www.operatielive.nl vragen stellen.

De keizersnede is één van de meest uitgevoerde operaties ter wereld. Bijzonder aan deze uitzending is dat de baby geboren zal worden via een ‘natuurlijke keizersnede’. 

Hierbij wordt de baby na de geboorte zo snel mogelijk bij de moeder op de borst gelegd. Huid-op-huid contact bevordert de binding tussen moeder en kind en brengt de borstvoeding beter op gang.

Het Vlietland Ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen in de regio die de natuurlijke keizersnede uitvoert. Deze nieuwe methode wordt toegepast op geplande keizersneden én als de gezondheid van moeder en kind het toelaat.