zondag, 8. september 2013 - 19:59 Update: 03-07-2014 0:52

Man betrokken bij ongeval en verdacht van brandstichting ontsnapt uit ziekenhuis

Foto van aanhouding | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Op zaterdagochtend 7 september kwam er een melding van een ongeval aan de Slingerparallel. Een auto lag op de kop in de sloot.

De bestuurder, een 28-jarige man uit Doetinchem, was gewond aan een been en aan zijn gezicht. 

De man reed vanuit Doetinchem in de richting van Ulft. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de blaasproef op straat blies hij een F. De man werd vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, maar wilde daar niet behandeld worden. Daarna werd hij overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse. Bij de ademanalyse blies hij 785 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed. Hierna vroeg de man toch om medische verzorging. De GGD-arts werd in kennis gesteld en vervolgens werd de man door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling wachtte de politie buiten de behandelruimte in verband met  de privacy van de man. Met  een smoes wist de man tijdens de behandeling aan de aandacht te ontsnappen en ervandoor te gaan. De politie zette een zoekactie op touw en een burgernetactie werd gestart, maar de man werd niet meer aangetroffen. Later op de middag kreeg de politie een melding dat de man in een woning van familie zou zijn. Hier werd hij door de politie aangetroffen en aangehouden.

Voorafgaand aan het ongeval kreeg de meldkamer een melding van een autobrand aan de Elsterweg in Varsselder. Omstanders probeerden de brand te blussen maar dit lukte niet. De brandweer nam het daarna over. Getuigen hadden een knal gehoord en een auto horen wegrijden waarna de auto in brand stond. Nader onderzoek zette de politie op het spoor van de 28-jarige man uit Doetinchem die bij het bovenstaande ongeval was betrokken. De politie onderzoekt de zaak verder.