maandag, 18. november 2013 - 22:53 Update: 03-07-2014 0:48

Marco Borsato sluit tournee af in Ziggo Dome

Foto van Marco Borsato | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Marco Borsato gaat in 2014 met de muziek van zijn album 'Duizend Spiegels' op tournee. Dat heeft de zanger maandag laten weten.

Borsato doet in Nederland met zijn tournee alle 12 provinciën aan. De tournee begint op vrijdag 11 april in Tivoli waarna via Hedon in Zwolle alle provinciën worden aangedaan. Het slotconcert is in de Ziggo Dome, de muziektempel die Marco Borsato anderhalf jaar geleden muzikaal opende. Als kers op de taart doet Marco in de meivakantie ook Curaçao aan.

Marco Borsato zoekt opnieuw de theaters en pop podia op om zijn muziek te delen. “Delen is misschien wel de essentie van wat ik doe. Ik probeer met mijn muziek het dagelijkse leven een moment te kantelen. Zodat het publiek weg kan dromen, uit zijn dak kan gaan, of zich toestaat even stil te staan bij een dierbaar persoon of een te koesteren moment. Als dat lukt, is mijn missie geslaagd.”, aldus Marco Borsato.

De titel Duizend Spiegels verwijst naar de rol van muziek. Marco:  “Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd. En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.”

Duizend Spiegels biedt een rijk scala aan stijlen en stemmingen. Zo is er een duet met Trijntje Oosterhuis, getiteld 'Ik Zou Het Zo Weer Overdoen', en klinkt op 'Stem' ook Gers Pardoel. 'Samen Voor Altijd' nam Borsato op met zijn tienjarige dochter Jada met bijdragen van rapper Lange Frans met zijn vijfjarige zoon Willem Frederiks en John Ewbank met zijn achtjarige dochter Day. De eerste twee singles van het album ‘Muziek’ en 'Ik Zou Het Zo Weer Overdoen'  bereikte in no time de prestigieuze #1 positie in de Mega Top 100.

Ziggo is presenterend partner van de tour Duizend Spiegels. “Tijdens de eerste kennismaking met Ziggo ter gelegenheid van het openingsconcert van de Ziggo Dome, bleek als snel dat we veel overeenkomsten hebben. Het verlangen mensen te verbinden en entertainment met ieder zintuig te laten beleven resulteerde in deze unieke samenwerking.”, aldus Marco Borsato.

Categorie: