zaterdag, 14. december 2013 - 13:56 Update: 03-07-2014 0:46

Oldtimerbezitters hopen op eerlijke steun van Eerste Kamer

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Dit weekend zullen veel oldtimerbezitters gebruiken om hun auto uit de stalling te halen om maandag af te reizen naar Den Haag om te gaan demonstreren.

De oldtimerbezitters zijn laaiend nu de Eerste Kamer zich achter de Kabinetsplannen lijkt te scharen en de liefhebbers van oude auto's gewoon weer wegenbelasting wil gaan laten betalen in het nieuwe jaar. Zelf het ministerie van Financiën zag afgelopen week tijdens een overleg geen reden af te stappen van de door hen gesmede plannen snel geld binnen te halen over de ruggen van hobbyisten.

Afgelopen week meldde Stichting Vrijstellingoldtimer dat door het 'herfstakkoord', waarbij de regeringspartijen zich niet alleen versterkt hebben door 3 partijen maar ook een meerderheid in de Eerste Kamer hebben gevormd, het net zich rond de oldtimers sluit. 'Er lijkt een 'cordon sanitaire' rond de oldtimers te liggen. Dit betekent dat de leugen regeert en de hobbyist met zijn of haar hobby in het nieuwe jaar wordt afgestraft'.

Inmiddels wordt op diverse nieuwe media, waaronder faceboook, opgeroepen om in Den Haag te gaan demonstreren. Stichting Vrijstellingoldtimer zegt in haar laatste nieuwsbericht alle remmen tot demonstratie los te laten. Het aantal oldtimerliefhebbers telt in Nederland zo'n 300.000 liefhebbers, waaronder zo'n 30.000 actieve rijders. Wanneer die allemaal naar Den Haag komen dan kan het wel eens druk worden in de hofstad.

De demonstratie zal in het begin van de middag plaatsvinden. De schatting is dat rond 13.00 uur de meeste oldtimerliefhebbers in Den Haag zullen zijn. Tijdens deze bijeenkomst zal aan de Eerste Kamer een petitie worden aangeboden die door duizenden liefhebbers van oude auto's is ondertekend.

Categorie: