zaterdag, 5. oktober 2013 - 20:27 Update: 03-07-2014 0:51

Prins Jaime in Apeldoorn getrouwd, jongste dochter Mabel bruidsmeisje

Foto van trouwringen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Apeldoorn

In Apeldoorn in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming Kerk is zaterdagmiddag het kerkelijk huwelijk gesloten van prins Jaime en Viktória Cservenyák.

Dit schrijft Omroep Gelderland zaterdag. Bij de kerkelijke huwelijkssluiting was bijna de hele koninklijke familie aanwezig. Zo ook koning Willem-Alexander,  koningin Maxima en hun drie dochters. Onder de bruidskinderen was gravin Zaria, de jongste dochter van prinses Mabel en de overleden prins Friso. Prins Jaime is de jongste zoon van prinses Irene en Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Afgelopen donderdag trouwde het paar in Wijk bij Duurstede, waar prinses Irene woont, al voor de wet. Helaas moest een aantal genodigden zaterdag verstek laten  gaan. Zo ontbraken de zieke prins Bernhard en zijn vrouw Annette, evenals de zeven maanden zwangere prinses Annemarie. De echtgenote van prins Carlos is uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen.

Er waren honderden belangstellenden toegestroomd om het paar na de huwelijkssluiting toe te juichen. Aan Apeldoorn heeft het bruidspaar vele mooie herinneringen. Jaime kwam er geregeld en Viktória Cservenyák groeide er op. Vanaf haar achtste woonde de Hongaarse in Apeldoorn, waar ze haar middelbare schoolopleiding volgde aan het Lyceum.

Provincie: