donderdag, 5. december 2013 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:47

Robben voor dit jaar uitgeschakeld

Foto van blessure bij voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) Een flinke streep door de rekening. Arjen Robben komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor FC Bayern München.

De knieblessure, die de Oranje-international gisteravond (woensdag) opliep in het duel om de DFB-Pokal met FC Augsburg, blijkt ernstiger dan gedacht. "Hij zal voor de winterstop niet meer spelen", vertelt Hans Robben, de vader en zaakwaarnemer van Arjen Robben aan de NOS.

Kniebanden beschadigd
Er zijn een paar banden in Robbens knie beschadigd. Bovendien is het bot in de knie ingedeukt. De 29-jarige aanvaller mist onder meer het WK clubteams in Marokko dat op 11 december begint. Robben werd hardhandig gestuit door doelman Marwin Hitz, die hem met zijn noppen vol op de knie tot bloedens toe raakte.


Op dat moment was Robben al afgevlagd vanwege buitenspel. Aanvankelijk leek het erop dat de international alleen een diepe vleeswond had opgelopen. Trainer Josep Guardiola van de Beierse topclub sprak na afloop de hoop en verwachting uit dat Robben inzetbaar zou zijn tijdens het WK voor clubteams.

Robben, die afgelopen zaterdag nog beide doelpunten scoorde in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Braunschweig, had gisteravond (woensdag) nog wel voor de 1-0 gezorgd.

Categorie: