zondag, 12. mei 2013 - 17:46 Update: 03-07-2014 0:58

Met voetbal gestopte van Bommel wil trainer worden

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl

(Elfvoetbal) Mark van Bommel heeft zondag zijn voetbalcarrière beëindigd.

Na de verloren wedstrijd tegen FC Twente (3-1) maakte de middenvelder bekend dat dit zijn laatste duel was. Hij maakte de negentig minuten niet vol, want in de tweede helft kreeg de Limburger zijn tweede gele kaart.

"Het is mooi geweest, ik stop. Het was een moeilijke beslissing, zeker omdat de supporters mij zo gesteund hebben. Ik ben ook nog fit, maar wil de regie over mijn carrière in eigen hand houden", zo vertelde de 36-jarige voetballer tegen Eredivisie Live.

Trainercursus
Van Bommel kreeg in Enschede in korte tijd twee keer geel van scheidsrechter Danny Makkelie. De middenvelder gaat zich nu richten op een carrière als trainer.

Voor PSV was het de negende nederlaag van dit seizoen. Toch zijn de Eindhovenaren als tweede geëindigd in de Eredivisie.