woensdag, 19. juni 2013 - 8:54 Update: 03-07-2014 0:56

Waarschuwing voor hitte en stevige onweersbuien

foto van onweer | fbf
Foto: fbf
De Bilt

Het is vanochtend bewolkt en in het zuidoosten van het land komen momenteel stevige onweersbuien voor met plaatselijk hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd.

De komende uren trekken volgens het KNMI de buien langzaam noordwaarts. Later vanochtend en vanmiddag komt de zon er met name landinwaarts weer geregeld bij en kan de temperatuur weer flink oplopen. Landinwaarts kan het vanmiddag weer tropisch warm worden met temperaturen boven de 30 graden. In het westen en noorden van het land blijft de temperatuur met een graad of 25 graden beduidend achter. De wind is vandaag noord tot noordoost en is overwegend matig, rond kracht 3. Langs de kust is de wind in de middag noord tot noordwest.
Vanavond en komende nacht neemt van het zuiden uit opnieuw de kans op forse onweersbuien toe. Hagel en (zware) windstoten zijn dan ook mogelijk. De minimumtemperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden. De noordelijke wind is meest matig, rond kracht 3.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en in de loop van de dag neemt vooral in de oostelijke helft van het land de kans op onweersbuien weer toe. Opnieuw kunnen dat stevige onweersbuien zijn met hagel en zware windstoten, lokaal kan veel neerslag in korte tijd vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20 graden in het noordwestelijk kustgebied tot mogelijk nog 30 graden in het oosten van het land. De wind waait uit uiteenlopende richting en is zwak tot matig.

Provincie: